„SEZON NA GRILLA” ROZPOCZĘTY !:-)
Grillowanie, czyli smażenie żywności na ruszcie zamieszczonym nad źródłem ciepła, znane było od czasów prehistorycznych, kiedy człowiek nie znał jeszcze naczyń żaroodpornych, ani innych metod normalnego przetwarzania żywności. Opiekanie mięsa nad ogniem było więc pierwszą i podstawową metodą przygotowywania pokarmów. Grillowanie we współczesnym rozumieniu (z wykorzystaniem do tego celu specjalnego urządzenia) upowszechniło się po II wojnie światowej, kiedy amerykańska klasa średnia zaczęła masowo wyjeżdżać poza miasto, aby spędzać tam czas wolny od pracy.
Nasz Ośrodek rozpoczął już sezon grillowania..ale tak naprawdę czy ważna jest pora roku, czy trzeba sugerować się pogodą..w naszym przekonaniu to wszystko to jedynie skromny dodatek do „dania głównego” którym jest- wyśmienita atmosfera i radość ze spędzonego razem czasu na świerzym powietrzu! Czego dowodem są zdjęcia do których obejrzenia zapraszamy